T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / OLTU - Oltu Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Tarihsel Gelişimi

18-06-2021

Tarihsel Gelişimi

        Okulumuz, Oltu Pratik Kız Sanat Okulu adıyla yaygın eğitim kurumu olarak 1972-1973 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılmıştır. 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılında Oltu Kız Meslek Lisesi olarak Giyim ve El Sanatları bölümleri ile eğitim-öğretime başlamıştır. 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılı itibari ile Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Kuaförlük ve Cilt Bakımı bölümleri uygulamaya konmuştur. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanının açılması ile birlikte okul bünyesinde öğrencilerimizin uygulama yapabilecekleri Uygulama Sınıfı (Anasınıfı) faaliyete geçmiştir. 


        2013–2014 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle okulumuz bünyesinde Anadolu Kız Teknik Lisesi programı açılmış ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanına sınavla öğrenci almaya başlamıştır. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 01/05/2014 tarihli ve 2014/8 sayılı genelgesi ve 18/06/2014 tarihli Makam onayı ile 2014–2015 yılından itibaren okulların yeniden adlandırılması kapsamında Okulumuzun adı Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. 2015–2016 Eğitim Öğretim yılından itibaren okulumuzda Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı açılmıştır.2017–2018 Eğitim Öğretim yılında okulumuz bünyesinde Özel Eğitim Sınıfı açılmıştır.

 

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Okulumuzda Eğitim Verilen Sınıflar ve Alanlar:

Özel Eğitim Sınıfı

Uygulama Sınıfı (Anaokulu)

Hasta ve Yaşlı Bakımı Hizmetleri Alanı

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı.

 

     Oltu Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

 

Misyonumuz;Eğitim kadromuzla tüm birimlerde en yüksek kapasite ile çalışarak öğrencilerimizi bireysel gelişim özelliklerinin önemsendiği, kendilerini gerçekleştirme fırsatlarının sunulduğu ortamlarda çağdaş yaşamın gerektirdiği mesleki bilgi, beceri ve değerlerle donatılmış vasıflı bireyler olarak yatiştirmek.

Vizyonumuz; Geleceğin meslekî eğitimde olduğunu düşünerek, Milli Eğitimin genel ve özel amaçları doğrultusunda öğrencilerimizi; gelenek göreneklerine bağlı, bilimsel düşünen, aydın, özgüveni gelişmiş, nitelikli bireyler yetiştirerek Cumhuriyetin 100. yılında; kaliteli, eğitimde ön sıralarda yer alan bir okul olmak.

 

Okulumuza ait olan 151 öğrenci kapasiteli pansiyonumuz, Özel Eğitim Sınıfımız, Çocuk Gelişimi Eğitimi alanı öğrencilerimizin stajlarını da yaptığı 3 yaş ve 5 yaştan oluşan iki grubun olduğu bir uygulama sınıfımız bulunmaktadır. Pansiyonumuzda kendi öğrencilerimizle beraber diğer okullardan öğrencilere de hizmet vermekteyiz.

Okulumuz sosyal, kültürel ve sportif anlamda birçok etkinliğe katılarak ve ev sahipliği yaparak öğrencilerimize bu anlamda da kendilerini geliştirmeleri yönünde fırsatlar sunmaktadır.  Onlardan bazıları;

 

1.GÜLCE, Aylık Eğitim, Kültür Ve Yaşam Dergimiz

2.Taşın Büyüsü Projesi, Proje Tabanlı Beceri Yarışması Finalisti

3.İl Ve İlçe Bazında Liseler Arası Kızlar Voleybol Kategorisinde Elde Edilen Birincilikler ve Dereceler

4.Sınıflar Arası Bilgi Yarışması

5.Sinema Etkinlikleri

6.Kısa Film Çalışması

7.Tiyatro Çalışması

8.Kitap Okuma Saatleri

9.Üniversite Sınavına Hazırlık Programı

10.Sarıkamış Şehitleri Gezisi

11.Üniversite Gezileri

12.Şiir Dinletileri

13.Liseler Arası Tübitak Projelerimiz 

14.İlçemiz Okullarının Mezuniyet Cübbeleri Ve Etkinlik Kıyafetlerinin Üretimi

15.İlçede Gerçekleştirilen Organizasyonlarda Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümünün Sunumları

16.Doğruluk Kantini Projesi

17.Oryantasyon Etkinliklerimiz

18.Aşure Etkinliği

19.Kariyer Söyleşileri

 20.Son sınıf öğrencilerine hafta sonu kurslarına ek olarak öğretmenler gözetiminde üniversite sınavına dönük etüt çalışması

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2012 - Güncelleme: 18.06.2021 10:51 - Görüntülenme: 2271
  Beğen | 3  kişi beğendi