T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / OLTU - Oltu Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Uygulama Sınıfı (Anaokulu)

Okul Öncesi Eğitim Tanımı ve Önemi

Okul öncesi eğitim; doğumdan zorunlu eğitim yaşına kadar olan sürede, çocukların gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları ve yetenekleri göz önüne alınarak fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerinin zengin çevre uyarıcılarıyla desteklendiği, yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarıldığı, ebeveyn ve eğitimcilerin etkin olduğu sistemli eğitim sürecidir.  

Çocuğun sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi, gelişebilmesi ve öğrenmeye karşı olumlu tutumlar geliştirebilmesi için nitelikli bilişsel uyarıcıların, zengin dil etkileşimlerinin, olumlu sosyal-duygusal deneyimlerin çocuğa sunulduğu ve çocuğun bağımsızlığının desteklendiği bir çevrenin yaratılmasına ihtiyaç vardır. Bu ise ancak sağlıklı bir aile ortamı ve nitelikli bir okul öncesi eğitimi programlarıyla mümkündür.

Uygulama Sınıfı Nedir?

Uygulama sınıfı Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında çocuk gelişimi ve eğitimi alanında 36-66 aylık çocukların eğitiminin yapıldığı uygulama birimini ifade eder.

Olanaklarımız

Uygulama sınıfında 3 yaş grubu ve 5 yaş gurubu olmak üzere iki grup bulunmaktadır. Sınıflarda Pazartesi ve Salı günleri bir öğretmen, Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri bir öğretmen ile 12.sınıf Çocuk Gelişimi  ve Eğitimi  Alanında öğrenci olan stajyerler staj çalışmalarını yapmak üzere bulunmaktadırlar.

Mutfak ve yemekhane bölümlerimiz bulunmakta ve öğrencilerimize günde bir öğün verilmektedir.

Tuvaletler kız öğrenciler ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı yapılmıştır. Lavabo ve tuvaletlerin boyları öğrencilere uygun olarak düzenlemiştir.

Sınıflar araç-gereç bakımından çocuklara uygun olarak hazırlanmıştır. Yeterli sayıda oyuncak ve eğitim materyal mevcuttur.

Hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme kontrol kılavuzu kapsamında bütün tedbirler alınmıştır.

Devam Devamsızlık

Kayıtları yapılan çocukların kuruma günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmelerinin sağlanması esastır. Ancak özel eğitim gerektiren çocukların sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre günlük devam sürelerinde esneklik sağlanır. Özürsüz olarak aralıksız 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır. Bu uyarıya rağmen özürsüz olarak aralıksız 30 gün okula devam etmeyen ve devam ettiği hâlde üst üste iki aylık ücreti yatırılmayan çocukların kaydı silinir. Bu durum veliye yazılı olarak bildirilir.  

Eğitimin Değerlendirmesi

Okul Öncesi Eğitim Programı doğrultusunda her dönem çocuğa yönelik Gelişim Raporu hazırlanmaktadır.  

Eğitim yılı sonunda çocuklara Katılım Belgesi verilmektedir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.03.2015 - Güncelleme: 11.07.2021 21:11 - Görüntülenme: 3579
  Beğen | 7  kişi beğendi