T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / OLTU - Oltu Nenehatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ORTAK SINAVLAR BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl uygulamaya konulan ülke ve il geneli yapılacak olan sınavların takvimi netleşti. Buna göre ülke geneli yapılacak olan 9.sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Sınavı 27 Aralık Çarşamba Günü 09:40 - 10:20 saatleri arasında; 9.sınıf Matematik sınavı 27 Aralık Çarşamba günü 11:00 - 11:40 saatleri arasında ve il genelinde yapılacak olan 10.sınıf Coğrafya sınavı 27 Aralık Çarşamba günü 11:00 - 11:40 saatleri arasında yapılacak.

24-12-202324-12-2023

 

 SINAV KURALLARI

1. Öğrenciler, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın sınava alınacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.

2. Öğrenciler, öğrenci listesindeki sıraya göre oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi gözetmen öğretmenlere aittir. Yerleştirme işlemlerinden sonra gözetmenler uyulacak kuralları hatırlatarak sınav kâğıtlarını dağıtacaktır.

3. Öğrenciler yanlarında, sınavda kullanacakları araç-gereç (kalem, silgi, kalemtıraş vs.) dışında herhangi bir şey bulundurmayacaktır.

4. Sınavını süresinden önce bitiren öğrenci gözetmen öğretmenin onayı ile kâğıdını teslim edebilecek ancak salon dışına çıkamayacaktır.

5. Öğrencilerden sınava geç kalanlar ilk 10 dakika içinde sınava alınacak, ek süre verilmeyecek; bu süre dışında geç kalanlar sınava alınmayacaktır. Sınava mazeretsiz olarak katılmayanlara mazeret sınavı yapılmayacaktır.

6. Sınav kâğıdının tesliminden öğrenci sorumludur.

7. Sınav süresince öğrencinin sınav salonundan dışarı çıkmasına izin verilmeyecek, herhangi bir nedenle (olağanüstü durumlar hariç) sınav salonunu terk edilmeyecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.12.2023 - Güncelleme: 24.12.2023 23:53 - Görüntülenme: 113
  Beğen | 0  kişi beğendi